Turizmus információk + Szálláslehetőség a kollégiumban

Turizmus

“Köszönöm a nyugvó szállást,
Tisztelt Varróm! köszönöm!
S hogy áldjam Karcagújszállást,
Ez is egy új ösztönöm. “
(Csokonai Vitéz Mihály)

Karcag neve török eredetű, valószínűleg kun személynév, jelentése “pusztai vörös róka”. Története a 13. századi mongol pusztításig nyúlik vissza, amikor kunok települtek le Karcag környékén. A kunok magyarországi letelepedésük után keresztény hitre tértek és beilleszkedtek a magyar társadalomba, viszont kiváltságos népként fegyverrel szolgálták a királyokat.

A török hódoltság 150 éve alatt a város többször is elpusztult. A felszabadító háborúk és a Rákóczi-szabadságharc után újratelepült, ekkortól kezdve a Nagykunság legnépesebb települése. A XVIII. századtól a térség központja.

 A város a Hortobágyi Nemzeti Park déli fogadókapuja. Az alföldi puszta látványa, a kunhalmok titkokat rejtő kúpjai, a szélmalom és a szárazon álló ötlyukú Zádor-híd meglátogatása kellemes kirándulást, a karcagi termál vizű fürdő és az uszoda pihenést és gyógyulást kínál a Karcag iránt érdeklődő látogatóknak.

Karcag

Szálláslehetőség a kollégiumban

Osztálykirándulásokhoz, diákprogramokhoz és egyéni kirándulóknak ajánlunk olcsó szálláslehetőséget 120 férőhelyes kollégiumunkban. Négy ágyas szobákban tudjuk elhelyezni a vendégeket. Közös mosdó és teakonyha áll rendelkezésre, tv használatot, internet hozzáférést és a sportudvaron sportolási lehetőséget tudunk biztosítani, elsősorban hétvégeken. Korlátozott létszámban hétközben is tudunk vendégeket fogadni.

Szállásdíjaink 2011. január 1-től – 2011. december 31-ig:
Egész évben: 1700 Ft/éj/fő, mely 20% áfát foglal magában.
+ 430 Ft/ nap idegenforgalmi adó abban az esetben, ha az az önkormányzati rendeletekben foglaltak alapján előírt.

Az aktuális lehetőségekről a kollégium telefonszámán  vagy e-mailben lehet érdeklődni.

Kollégiumi elérhetőségek

Telefonszámok
Telefon/Fax
06-59/312-202
Gazdasági iroda
06-59/312-313
Kollégium
06-59/312-110
E-mail
Kollégium igazgató
panita80@freemail.hu
Gondnok
Levélcím:

Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

5300 Karcag Varró u. 8.